Sportkleding wassen

Hoe kan ik mijn sportkleding wassen – 5 tips

Na een intensieve hardlooprun of sportwedstrijd moet je jouw sportkleding wassen. Zeker wanneer je intensief beweegt en veel zweet, kan er een onaangename geur in je kleding trekken. Een goede wasbeurt kan je sportkleding weer als nieuw laten ruiken, zeker wanneer je gebruikmaakt van de juiste wasmiddelen. Ontdek hoe je jouw sportkleding het beste kunt wassen.

Extreem vieze sportkleding wassen

Zit je sportkleding onder het vuil, stinkt het van alle kanten en zit je eigenlijk met je handen in het haar? Geen zorgen, er zijn nog genoeg opties om je sportkleding schoon te krijgen. Twijfel je echt of je de kleding nog schoon kunt krijgen? Laat dan eerst je kleding weken in een emmer met koud water, al dan niet in combinatie met een scheut azijn of kristalsoda. De ergste vlekken zullen daarmee uit je kleding verdwijnen, waarna je de items in de wasmachine kunt gooien. Je zult zien dat je kleding er weer als nieuw uit komt te zien. Extreme geuren kun je uit je sportkleding halen met een extra toevoeging wasparfum of waskorrels.

Kies voor snel wassen

Vieze kleding moet je niet te lang laten liggen, en dat geldt al helemaal voor sportkleding. Na een intensieve work-out is het daarom belangrijk om je kleding zo snel mogelijk te wassen. Dit voorkomt dat de geuren en vlekken nog verder in je kleding trekken, waardoor wassen steeds lastiger wordt. Ook is het belangrijk om niet te veel wasmiddel te gebruiken; dit wordt vaak gedaan met kleding die écht vies is, maar het effect is tegenovergesteld, namelijk dat de kleding er niet mooier op wordt.

Het direct wassen van sportkleding zorgt ervoor dat de viezigheid niet te ver is ingetrokken, en daardoor met een wasbeurt alweer is verdwenen. Je kunt je kleding morgen alweer aantrekken.

Frisse en schone sportkleding

Je sportkleding moet een beetje ademen, want dat zorgt ervoor dat je veel lucht krijgt en voluit kunt bewegen. Maar ook ‘de lucht’ van sportkleding moet prettig zijn. Een fijne geur meegeven aan je sportkleding? Dan gebruik je wasparfum. De parfum trekt in je kleding, geeft geen rare kleuren af, maar zorgt wel voor een unieke geursensatie. Daarmee begin je jouw work-out net even iets fijner.

Waar kies jij voor? Sportkleding kan echt vies worden, en de juiste wasvoorschriften zorgen ervoor dat je sportkleding in de beste conditie blijft, lekker ruikt en iedere keer weer als nieuw uit de wasmachine komt. Ervaar het gemak en plezier van schone sportkleding.