google reviews

4.8/5 (1400+ google reviews)

verzending wasgeurtje
Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden*
logo header verzending
Gratis verzending NL & BE
service logo header wasgeurtje
Service & Contact
google reviews

4.8/5 (1400+ google reviews)

verzending wasgeurtje
Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden*
logo header verzending
Gratis verzending NL & BE
service logo header wasgeurtje
Service & Contact

Was ruikt niet fris na het wassen en drogen – 5 tips

Home / Blog / Was ruikt niet fris na het wassen en drogen – 5 tips

Datum: januari 8, 2024 | Categorie: Uncategorized

Was ruikt niet fris na het wassen en drogen – 5 tips

Heb je wel eens last van wasgoed dat niet fris ruikt na het wassen en drogen? Je verwacht misschien dat je kleding lekker ruikt na een lange wasbeurt, maar die gedachte is niet altijd reëel. Waarom niet? Er liggen diverse redenen ten grondslag aan een muffe of viezige geur na de wasbeurt. Soms kan je hier zelf iets aan doen, maar het kan ook overmacht zijn. In ieder geval helpen we je graag met 5 tips die voorkomen dat je wasgoed na het wassen en drogen niet fris ruikt. Of andersom: hoe zorg je ervoor dat je wasgoed altijd schoon ruikt na een wasbeurt? Vanaf het schoonmaken van je wasmachine tot het gebruiken van wasparfum.

Een frisse geur aan je wasgoed

Kleding en ander wasgoed: je wilt genieten van een frisse geur na de wasbeurt. De wasmachine draait overuren om dat voor elkaar te krijgen, maar op den duur krijg je te maken met een muffe geur aan kleding die net uit de was is gekomen. Hoe komt dat toch? Vijf veelvoorkomende situaties die ervoor zorgen dat je wasgoed niet meer beschikt over de gewenste frisse geur, en hoe je dit eenvoudig kunt oplossen.

De oorsprong van een muffe geur

Soms komt kleding al uit de wasmachine met een muffe geur. Dan weet je vaak al genoeg: de kleding kan wel weer terug in de wasmachine. Maar helpt dat wel? Vaak zegt de geur van de kleding veel over de omgeving. Heb je huisdieren, wordt er in huis gerookt of laat je de schone was te lang in de wasmachine liggen? Het zijn diverse aanleidingen voor een muffe geur aan je kleding, en een geur die zich kan doordringen in het wasgoed.

Het verkeerde wasmiddel

Ook wanneer je in huis rookt of huisdieren hebt, is dat nog geen aanleiding voor kleding met een muffe geur. Wel is het belangrijk om je wasmiddel te checken. Is de muffe geur overheersend, dan is het belangrijk om het juiste wasmiddel te kiezen, met daarin de juiste bestanddelen. Gebruik je al tijden hetzelfde wasmiddel? Switch dan eens naar een nieuw merk.

De wasmachine geeft muffe geurtjes af

Je zou niet de eerste, en ook zeker niet de laatste zijn die het overkomt: je wasmachine is verantwoordelijk voor de muffe geur aan je kleding en overige wasgoed. Dat is misschien niet je eerste gedachte, maar ook in de wasmachine kunnen bacteriën en viezigheid zich nestelen of worden afgezet. Het is daarom belangrijk om je wasmachine periodiek te verschonen met bijvoorbeeld soda of azijn. Deze neutraliseren de muffe geur en geven je kleding de vertrouwde frisse geur terug na afloop van de wasbeurt.

Wel een frisse geur? Gebruik wasparfum!

Wasmiddel is niet altijd krachtig genoeg om vuile luchtjes tegen te houden. Er zijn gelukkig wel verschillende oplossingen die je was een écht fijne geur (terug)geven. Probeer bijvoorbeeld eens wasparfum. Dit is een middel waarmee je wasgoed fris én lekker zal ruiken. De parfum dringt diep in de poriën van je wasgoed door en zorgen hier voor een verrassend veelzijdige geur.

Wassen met koud water

Standaard wassen met warm water is de beste manier om bacteriën uit je wasgoed te verwijderen, maar het zorgt niet altijd voor een frisse geur. Tegenwoordig bestaan daarom verschillende wasmiddelen die ook goed gedijen op koud water. Dat zorgt niet alleen voor een frisse geur, maar ook voor frisse kleding in het algemeen. Zoals je ziet zijn er voldoende manieren om je wasgoed lekker te laten ruiken, zonder dat dit veel geld hoeft te kosten. De alternatieve manier om van wassen weer een feestje te maken.

Zweetgeur Uit Kleding: Tips Om Het Te Verwijderen

Ben jij ook gefrustreerd door die nare zweetgeur die in je kleding blijft hangen, ondanks…

Read More

Welk wasmiddel ruikt het langst lekker?

We willen allemaal dan onze kleding lekker fris ruikt, maar welk wasmiddel zorgt daar nou…

Read More

Hoe krijg ik muffe geur uit mijn kleding?

Een muffe geur in je kleding, daar wil je snel van af zien te komen.…

Read More

Onze klantreviews

Uitstekend

trustpilot icoon wasgeurtje header

 

rating varified Get verified

Dailila

Ben er altijd heel blij mee

Ben er altijd heel blij mee, zodra de flesjes op zijn bestel ik gelijk een nieuw voorraadje, kan niet meer zonder

rating varified Get verified

Hester Scherpenzeel

Snel geleverd

Snel geleverd. Zat netjes verpakt. Past in de brievenbus dus je hoeft er niet thuis voor te blijven.

rating varified Get verified

Dirk

Snelle levering

Wij hebben een proefpakket besteld bij Wasgeurtje.nl. Dit pakketje werd binnen enkele dagen geleverd. Vijf verschillende geuren die je toevoegt aan het wasprogramma.

rating varified Get verified

Tamara

de romph

Heerlijk ruikende was, je ruikt het door het hele huis , hopelijk komen er snel nieuwe geuren in grotere verpakking, want een proef setje is zo op. Wil geen anderen wasparfum meer

rating varified Get verified

Mukto

Mukto inc

De was ruikt heerlijk fris en door het proefpakket kun je je favoriete geur uitkiezen. Het proefpakket is goed voor ongeveer 12 wasbeurten. Best een aanrader!