google reviews

4.8/5 (1400+ google reviews)

verzending wasgeurtje
Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden*
logo header verzending
Gratis verzending NL & BE
service logo header wasgeurtje
Service & Contact
google reviews

4.8/5 (1400+ google reviews)

verzending wasgeurtje
Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden*
logo header verzending
Gratis verzending NL & BE
service logo header wasgeurtje
Service & Contact

Wasmachine schoonmaken

Home / Blog / Wasmachine schoonmaken

Datum: januari 8, 2024 | Categorie: Uncategorized

Wasmachine schoonmaken

Veelgestelde vragen (FAQs)
  1. Hoe vaak moet ik mijn wasmachine schoonmaken? Het wordt aanbevolen om jouw wasmachine ten minste één keer per maand schoon te maken, of vaker als je de wasmachine vaker gebruikt.
  2. Welk schoonmaakmiddel kan ik gebruiken om mijn wasmachine schoon te maken? Een mengsel van water en azijn is een goed schoonmaakmiddel om jouw wasmachine schoon te maken.
  3. Hoe maak ik de filters van mijn wasmachine schoon? De filters bevinden zich meestal aan de voorkant of achterkant van de wasmachine. Haal ze eruit en maak ze schoon met warm water en een mild schoonmaakmiddel.
  4. Wat kan ik doen om nare geurtjes in mijn wasmachine te voorkomen? Laat de deur van de wasmachine openstaan en laat de trommel drogen na elke wasbeurt. Gebruik ook af en toe een ontkalker om kalkaanslag te voorkomen.
  5. Wat moet ik doen als ik schimmel in mijn wasmachine heb? Maak de wasmachine grondig schoon met een mengsel van water en azijn en draai een wasprogramma op 60 graden Celsius. Zorg er ook voor dat je de wasmachine goed laat drogen om schimmelvorming in de toekomst te voorkomen.
  6. Is het schoonmaken van mijn wasmachine moeilijk? Nee, het schoonmaken van jouw wasmachine is helemaal niet moeilijk en kan worden gedaan met enkele eenvoudige stappen. Door regelmatig onderhoud en reiniging kun je jouw wasmachine in topconditie houden en genieten van schone en frisse kleding.
De wasmachine is een onmisbaar apparaat in onze huishoudens, en we gebruiken het dagelijks om onze kleding schoon te maken. Maar wist je dat jouw wasmachine ook onderhoud nodig heeft om optimaal te blijven functioneren? In dit artikel geven we je krachtige tips en trucs om jouw wasmachine schoon te maken en te onderhouden, zodat je kunt blijven genieten van schone was! Verleng de levensduur van jouw apparaat met onze handige adviezen voor wasmachine schoonmaken.

Waarom is het belangrijk om jouw wasmachine schoon te maken?

Een wasmachine die niet regelmatig schoongemaakt wordt kan leiden tot nare geurtjes, vuile was, en zelfs schimmelvorming. Bovendien kan de levensduur van jouw wasmachine verkort worden als het niet goed onderhouden wordt.

Hoe vaak moet je jouw wasmachine schoonmaken?

Het wordt aangeraden om jouw wasmachine ten minste één keer per maand schoon te maken. Als je de wasmachine echter vaker gebruikt, bijvoorbeeld meerdere keren per dag, dan kan het nodig zijn om het vaker schoon te maken.

Hoe vaak moet je jouw wasmachine schoonmaken?

In dit gedeelte van het artikel kunnen we bespreken hoe vaak het nodig is om jouw wasmachine schoon te maken en wat de beste manieren zijn om jouw wasmachine in topconditie te houden.

Hoe maak je jouw wasmachine schoon?

Het schoonmaken van jouw wasmachine is niet zo moeilijk als je zou denken. Hieronder vind je een aantal eenvoudige stappen om jouw wasmachine grondig te reinigen.

Stap 1: Maak de buitenkant van de wasmachine schoon

Maak de buitenkant van jouw wasmachine schoon met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Vergeet niet om de knoppen, de deur en de rubberen rand schoon te maken.

Stap 2: Maak de binnenkant van de wasmachine schoon

Wasmachine schoonmaken Maak de binnenkant van jouw wasmachine schoon met een mengsel van water en azijn. Giet het mengsel in de trommel en draai een normaal wasprogramma op 60 graden Celsius. Hierdoor worden alle bacteriën en nare geurtjes verwijderd.

Stap 3: Maak de wasmiddellade schoon

wasverachterlade zit vol water Haal de wasmiddellade uit de wasmachine en maak deze schoon met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Verwijder alle restjes wasmiddel en vuil.

Stap 4: Maak de filters schoon

Maak de filters van jouw wasmachine schoon om te voorkomendat vuil en zeepresten zich ophopen. De filters bevinden zich meestal aan de voorkant of achterkant van de wasmachine, afhankelijk van het merk en het model.

Stap 5: Laat de wasmachine drogen

Laat de wasmachine goed drogen door de deur open te laten staan en de trommel te laten luchten. Dit voorkomt schimmelvorming en nare geurtjes.

wasmachine schoonmaken met vaatwastablet

Wist je dat je jouw wasmachine ook kunt schoonmaken met een vaatwastablet? Het klinkt misschien vreemd, maar het werkt echt! Het enige wat je hoeft te doen is een vaatwastablet in de wasmiddellade te leggen en een wasprogramma op 60 graden Celsius te draaien. Het vaatwastablet zal zijn werk doen en de wasmachine grondig reinigen. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om jouw wasmachine schoon te maken en te onderhouden. Het is wel belangrijk om te onthouden dat deze methode niet geschikt is voor alle wasmachines, dus controleer altijd eerst de handleiding van jouw apparaat voordat je deze methode probeert.

wasmachine schoonmaken met soda

Soda is een krachtig schoonmaakmiddel en kan ook worden gebruikt om jouw wasmachine grondig schoon te maken. Het enige wat je nodig hebt is een halve kop soda en een wasprogramma op 60 graden Celsius. Voeg de soda toe aan de wasmiddellade en laat de wasmachine zijn werk doen. De soda zal de vet- en vuilresten in de machine losmaken en verwijderen, waardoor jouw wasmachine weer schoon en fris wordt. Na afloop kun je de deur van de wasmachine open laten staan om te drogen en eventuele resterende geurtjes te verwijderen. Met deze methode kun je jouw wasmachine op een natuurlijke manier schoonmaken zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën.

wasmachine rubber schoonmaken

Het rubber van jouw wasmachine kan na verloop van tijd vies worden en kan zelfs schimmelvorming veroorzaken. Gelukkig is het schoonmaken van het rubber een eenvoudige taak. Maak een mengsel van water en azijn en gebruik een spons om het rubber grondig te reinigen. Vergeet niet om alle hoekjes en gaatjes te bereiken. Spoel het rubber vervolgens af met schoon water en maak het droog met een schone doek. Het is belangrijk om het rubber regelmatig schoon te maken en te onderhouden om te voorkomen dat er zich schimmel vormt en om de levensduur van jouw wasmachine te verlengen. Met een beetje onderhoud en reiniging blijft jouw wasmachine in topconditie en kun je blijven genieten van schone en frisse kleding!

Zweetgeur Uit Kleding: Tips Om Het Te Verwijderen

Ben jij ook gefrustreerd door die nare zweetgeur die in je kleding blijft hangen, ondanks…

Read More

Welk wasmiddel ruikt het langst lekker?

We willen allemaal dan onze kleding lekker fris ruikt, maar welk wasmiddel zorgt daar nou…

Read More

Was ruikt niet fris na het wassen en drogen – 5 tips

Heb je wel eens last van wasgoed dat niet fris ruikt na het wassen en…

Read More

Onze klantreviews

Uitstekend

trustpilot icoon wasgeurtje header

 

rating varified Get verified

Dailila

Ben er altijd heel blij mee

Ben er altijd heel blij mee, zodra de flesjes op zijn bestel ik gelijk een nieuw voorraadje, kan niet meer zonder

rating varified Get verified

Hester Scherpenzeel

Snel geleverd

Snel geleverd. Zat netjes verpakt. Past in de brievenbus dus je hoeft er niet thuis voor te blijven.

rating varified Get verified

Dirk

Snelle levering

Wij hebben een proefpakket besteld bij Wasgeurtje.nl. Dit pakketje werd binnen enkele dagen geleverd. Vijf verschillende geuren die je toevoegt aan het wasprogramma.

rating varified Get verified

Tamara

de romph

Heerlijk ruikende was, je ruikt het door het hele huis , hopelijk komen er snel nieuwe geuren in grotere verpakking, want een proef setje is zo op. Wil geen anderen wasparfum meer

rating varified Get verified

Mukto

Mukto inc

De was ruikt heerlijk fris en door het proefpakket kun je je favoriete geur uitkiezen. Het proefpakket is goed voor ongeveer 12 wasbeurten. Best een aanrader!