Drie veelvoorkomende problemen waarom u geen reuk ervaart met wasgeurtje.

Een wasverzachter die niet doseert of afvoert? Een verstopte wasmiddellade? Of een lade vol met water? Wij kunnen je helpen bij de meest voorkomende problemen met een wasverzachter in de machine. Lees verder voor snelle, eenvoudige en stapsgewijze oplossingen.

Wasverzachter probleem 1:

De wasverzachter verspreidt zich niet

Ben je net klaar met wassen maar ontdek je dat de lade nog steeds is gevuld met wasverzachter? Dit komt vaak doordat de wasverzachterlade niet geleegd wordt. Dit probleem is meestal gemakkelijk op te lossen door de volgende stappen te volgen:

Stap 1 – Is de wasverzachterlade verstopt?

Raadpleeg de wasmachinehandleiding om te zien hoe je de wasverzachterlade moet verwijderen. Reinig en spoel vervolgens de lade grondig met warm water. Om de leiding te reinigen die de wasverzachter uit de lade haalt, dien je een kleine leidingreiniger te gebruiken.

Ongeacht of dit de oorzaak was van het niet weglopen van de wasverzachter, is het verstandig om dit zo nu en dan te doen. Zo houd je de wasmachine schoon en blijft hij goed werken.

Stap 2 – Zijn de waterspuitkanalen in de wasverzachterlade verstopt?

Controleer vervolgens of de waterstraaltjes in de wasverzachterlade (direct erboven) worden geblokkeerd. Woon je in een gebied met hard water? Het kan zijn dat je de waterspuitkanalen dan dient te behandelen met een kalkreiniger om te deblokkeren. Eventuele resten dienen met een spons of borstel worden schoongemaakt.

Stap 3 – Wast de machine op dit moment met een wascyclus die gebruikmaakt van wasverzachter?

Als er inderdaad gebruik wordt gemaakt van wasverzachter in de wascyclus, dan kan het zijn dat je de wasmachine op een cyclus hebt ingesteld die geen wasverzachter gebruikt. Zo kan er wasverzachter in de lade blijven liggen. Raadpleeg de handleiding en herhaal indien nodig de wasbeurt met een andere wascyclus.

Stap 4 – Draai een hete was om de wasmachine te reinigen

Om te voorkomen dat een wasmachinelade verstopt raakt, is het belangrijk om goed te reinigen. Draai de wasmachine zo nu en dan op de heetste stand met gedestilleerd schoonmaakazijn in zowel de wasmiddel- als wasverzachterlade.

Wasverzachter probleem 2:

wasmachine schoonmaken

 Wasverzachter wordt onmiddellijk afgevoerd

Als de wasverzachter onmiddellijk wordt afgevoerd zodra de wasmachine wordt ingeschakeld, verspil je in feite het product. Je geniet nog steeds van enig voordeel van de wasverzachter, maar een groot deel van de vloeistof wordt weggespoeld. Dit is uiteraard zonde. Gelukkig heb je het opgemerkt en kun je er iets aan doen. En wel op deze manier:

Stap 1 – Bevat de lade te veel wasverzachter?

Als je teveel wasverzachter in de lade giet, zal deze onmiddellijk worden afgevoerd. Zorg daarom dat je de lade tot het maximale niveau vult. Dit is meestal aangeduid met een streepje en/of de letters MAX.

Mocht het probleem aanhouden, dan bevindt de sifon sensor zich mogelijk niet op het aangegeven niveau. Probeer dan nog minder in de lade te gieten zodat je ruim onder de streep blijft.

Stap 2 – Sluit je de lade van de wasverzachter te snel en/of te krachtig af?

Als je de lade van de wasverzachter te snel en/of krachtig afsluit, zal de wasverzachter ook onmiddellijk leeg lopen. De wasverzachter klotst dan in de lade rond, waardoor de sifon sensor wordt geactiveerd. Als gevolg hiervan wordt de lade direct leeggespoeld.

Wasverzachter probleem 3: Wasverzachterlade zit vol water

Wasverzachterlade zit vol water

Als na het wassen de wasverzachterlade vol zit met water, kan je een soortgelijk probleem hebben als hierboven beschreven. Het kan echter ook duiden op een ander probleem. Lees hieronder waarom:

Stap 1 – Is de wasverzachterlade wellicht verstopt?

Het lijkt wellicht onwaarschijnlijk dat de wasverzachterlade is verstopt als de wasverzachter wel wordt gedistribueerd, maar het water niet. Toch leert de ervaring dat het de moeite waard is om de lade te reinigen zoals hierboven beschreven.

Stap 2 – Staat je wasmachine wel waterpas?

Als de wasmachine niet waterpas staat, kan dit een waterdoorvoerprobleem veroorzaken. Hierdoor krijg je een wasverzachterlade vol met water. Om de wasmachine waterpas te krijgen, kun je gebruik maken van een waterpasmeter (of download op je telefoon een waterpasapp). Zo kun je vaststellen of de voor- en achterkant, evenals de linker- en rechterkant van je wasmachine waterpas staan. Als je ziet dat één van de kanten niet in balans is, los het dan meteen op.

Een wasmachine die niet waterpas staat, kan diverse problemen veroorzaken en dure reparaties als gevolg hebben. Laat je daardoor niet afschrikken! De pootjes van de wasmachine zijn vrij eenvoudig af te stellen door ze omhoog of omlaag te schroeven. Raadpleeg daarvoor altijd even de handleiding van de wasmachine om te lezen hoe je dit zelf kunt doen.

Ik ervaar nog steeds geen reuk

geen geur

Wanneer u de bovenstaande stappen zorgvuldig uitgevoerd en u ervaart nog steeds geen geur, dan zou dit te maken kunnen hebben met de aantal spoelingen die uw wasmachine doet. De bedoeling is dat uw wasmachine in de laatste fase van uw was één spoeling doet. Wanneer dit niet het geval is en uw wasmachine zou meerdere spoelingen doen, dan wordt Wasgeurtje iedere extra spoeling nog eens verdunt en uiteindelijk zult u hierdoor geen reuk meer ervaren. U kunt dit oplossen door Wasgeurtje handmatig toe te voegen in uw wasverzachterlade wanneer de laatste spoeling plaatsvindt. Wanneer de laatste spoeling plaats vindt, kunt u achterhalen d.m.v. de wasmachine handleiding of raadpleeg de winkel/fabrikant. Hierdoor voorkomt u dat Wasgeurtje verdunt wordt.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.