google reviews

4.8/5 (1400+ google reviews)

verzending wasgeurtje
Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden*
logo header verzending
Gratis verzending NL & BE
service logo header wasgeurtje
Service & Contact
google reviews

4.8/5 (1400+ google reviews)

verzending wasgeurtje
Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden*
logo header verzending
Gratis verzending NL & BE
service logo header wasgeurtje
Service & Contact

Zweetgeur Uit Kleding: Tips Om Het Te Verwijderen

Home / Blog / Zweetgeur Uit Kleding: Tips Om Het Te Verwijderen

Datum: januari 8, 2024 | Categorie: Uncategorized

Zweetgeur Uit Kleding: Tips Om Het Te Verwijderen

Ben jij ook gefrustreerd door die nare zweetgeur die in je kleding blijft hangen, ondanks het wassen? Geen zorgen, je bent niet de enige! Zweetgeur in kleding is een veelvoorkomend probleem en kan erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze geur te verwijderen en je kleding weer fris te laten ruiken. In dit artikel bespreken we verschillende tips om zweetgeur uit kleding te verwijderen, zodat jij weer met zelfvertrouwen de deur uit kunt!

Inhoudsopgave

 1. Wat veroorzaakt zweetgeur in kleding?
 2. Voorkomen is beter dan genezen: tips om zweetgeur te voorkomen
 3. Hoe verwijder je zweetgeur uit kleding?
  1. Wassen met azijn
  2. Gebruik van baking soda
  3. Wassen op hogere temperaturen
  4. Gebruik van geurverwijderaar
  5. Stomen van kleding
  6. Zonlicht en frisse lucht
 4. Zweetgeur uit specifieke materialen verwijderen
  1. Katoen
  2. Synthetische stoffen
  3. Wol
 5. Conclusie
 6. Veelgestelde vragen

1. Wat veroorzaakt zweetgeur in kleding?

Zweet zelf heeft geen geur, maar wanneer het in aanraking komt met bacteriën op je huid, kan het een nare geur veroorzaken. Deze bacteriën gedijen goed in warme, vochtige omgevingen zoals de oksels, waardoor dit een veelvoorkomende plek is voor zweetgeur in kleding.

2. Voorkomen is beter dan genezen: tips om zweetgeur te voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus hier zijn een aantal tips om zweetgeur in kleding te voorkomen:
 • Draag ademende kleding die vocht goed afvoert.
 • Was je kleding regelmatig en gebruik hierbij een wasmiddel met geurverwijderaar.
 • Gebruik geen anti-transpirant deodorant,deze kunnen juist zweetgeur versterken.
 • Draag een undershirt of hemd om zweet op te vangen en je kleding te beschermen.
 • Laat je kleding na het dragen goed luchten voordat je het in de wasmand gooit.

3. Hoe verwijder je zweetgeur uit kleding?

Nu we weten wat zweetgeur veroorzaakt en hoe we het kunnen voorkomen, is het tijd om te bespreken hoe je de geur kunt verwijderen uit kleding die al ruikt.

3.1 Wassen met azijn

Azijn is een effectieve manier om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Voeg een kopje azijn toe aan het wasmiddel en was je kleding op de normale manier.

3.2 Gebruik van baking soda

Baking soda is ook een effectieve manier om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Voeg een half kopje baking soda toe aan het wasmiddel en was je kleding op de normale manier.

3.3 Wassen op hogere temperaturen

Als de zweetgeur hardnekkig is, kan het helpen om je kleding op hogere temperaturen te wassen. Controleer wel eerst het waslabel van je kleding om te voorkomen dat je het verkeerd wast en het beschadigt.

3.4 Gebruik van geurverwijderaar

Er zijn verschillende geurverwijderaars op de markt die speciaal ontworpen zijn om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Voeg deze toe aan het wasmiddel of gebruik ze als spray op specifieke plekken.

3.5 Stomen van kleding

Als je niet wilt of kunt wassen, kan het stomen van je kleding ook helpen om zweetgeur te verwijderen. Hang je kleding in de badkamer terwijl je een hete douche neemt of gebruik een kledingstomer.

3.6 Zonlicht en frisse lucht

Als laatste kun je je kleding ook buiten hangen in de zon of aan de waslijn. Het zonlicht en de frisse lucht helpen om de geur uit je kleding te verwijderen.

4. Zweetgeur uit specifieke materialen verwijderen

Sommige materialen zijn gevoeliger voor zweetgeur dan andere. Hieronder bespreken we hoe je zweetgeur uit specifieke materialen kunt verwijderen.

4.1 Katoen

Katoen is een veelgebruikt materiaal voor kleding en gelukkig ook makkelijk te reinigen. Gebruik de bovenstaande tips om zweetgeur uit katoenen kleding te verwijderen.

4.2 Synthetische stoffen

Synthetische stoffen zoals polyester en nylon zijn gevoeliger voor zweetgeur. Was deze kleding op lagere temperaturen en vermijd het gebruik van wasverzachter. Gebruik in plaats daarvan azijn om de geur te verwijderen.

4.3 Wol

Wol is een delicate stof en moet voorzichtig behandeld worden. Gebruik een wolwasmiddel en was op een lage temperatuur om zweetgeur te verwijderen. Laat je wol kledingstukken luchten in plaats van ze in de droger te doen.

5. Conclusie

Zweetgeur in kleding kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om het te verwijderen. Door het toepassen van bovenstaande tips kun je weer met zelfvertrouwen de deur uit!

6. Veelgestelde vragen

 1. Helpt het gebruik van wasverzachter tegen zweetgeur in kleding?

  Nee, wasverzachter kan juist zweetgeur versterken. Gebruik in plaats daarvan azijn om de geur te verwijderen.
 2. Kan ik mijn kleding gewoon in de droger doen om zweetgeur te verwijderen?

  Het is beter om je kleding te laten luchten in plaats van ze in de droger te doen. De hitte van de droger kan de geur versterken.
 3. Is het veilig om azijn te gebruiken om zweetgeur uit kleding te verwijderen?

  Ja, azijn is veilig om te gebruiken en is effectief in het verwijderen van zweetgeur.
 4. Hoe vaak moet ik mijn kleding wassen om zweetgeur te voorkomen?

  Het is aanbevolen om je kleding na elk gebruik te wassen om zweetgeur te voorkomen.
 5. Wat moet ik doen als de zweetgeur blijft hangen na het wassen?

  Probeer een van de bovenstaande methoden opnieuw of laat je kleding langer weken in een azijnoplossing voordat je het wast. Als de geur blijft hangen, kun je het beste professionele hulp inschakelen.
Met deze tips en tricks kun je zweetgeur uit kleding verwijderen en voorkomen. Het is belangrijk om je kleding regelmatig te wassen en goed te laten luchten om de geur te voorkomen. Hopelijk heb je nu weer frisse en geurloze kleding!

Zweetgeur uit kleding

De geur van je kleding na een intensieve wasbeurt; veel mensen kunnen er geen genoeg van krijgen. En terecht, want die frisse geur draag je met je mee. Heb je echter te maken met een hardnekkige zweetgeur in je kleding, dan draag je die geur ook mee. Dat wil je niet! Zorg er daarom voor dat je kleding niet alleen schoon, maar ook fris en fijn geurend de wasmachine uit komt. Met deze 5 tips verwijder je zelfs de meest hardnekkige zweetgeur uit je kleding.

Wassen met azijn

Azijn is een effectief middel tegen vieze geurtjes. Wil je zweetgeur uit je kleding wassen, dan kan je azijn op twee manieren gebruiken. Een effectieve methode is het laten weken van je kleding in een emmer met water en azijn. Ook kan je een flinke scheut (natuur)azijn toevoegen aan de la van de wasmachine, gecombineerd met het wasmiddel. De azijn bestrijdt de zweetgeur en zal vervolgens opgaan in de geur van je wasmiddel.

Weken in kristalsoda

Een alternatief voor azijn is kristalsoda. Pak een flinke emmer, laat deze vol lopen met water en voeg een flinke schep kristalsoda toe. Een paar uurtjes laten weken is genoeg om de zweetgeur uit je kleding te verwijderen. Daarna meenemen in de was, en je kleding zal weer als nieuw ruiken én zelfs beter. Wist je dat wasparfum je kleding nóg lekkerder laat ruiken? Het zorgt ervoor dat je favoriete shirt of broek over een ultiem frisse geur beschikken.

Kleding binnenstebuiten wassen

Was jij je kleding al binnenstebuiten? Dat wil zeggen dat je jouw shirts en broeken zoveel mogelijk omdraait van binnen naar buiten, voordat je deze in de was doet. De zweet gaat namelijk aan de binnenkant van je kleding zitten, en dat is precies waar de geur ook gaat zitten. Door de binnenkant van je shirt de ruimte te geven in de wasmachine, wordt de zweetgeur beter bestreden.

Gebruik niet te veel deodorant

Veel mensen geloven heilig in deodorant. Dat is op zichzelf logisch, want het kan vieze geurtjes onder je oksel deels neutraliseren. Deodorant werkt echter het beste wanneer je het op de schone huid spuit. Is de zweetgeur in je kleding en op de huid al aanwezig, dan zal deodorant deze geur alleen maar verder versterken, en dat is nou juist niet de bedoeling.

Maak je wasmachine schoon

Klinkt gek? Toch is het zo dat je wasmachine periodiek schoongemaakt moet worden. Met alle vuile was die we hierin gooien, is het aannemelijk dat op termijn ook viezigheid achterblijft in de wasmachine. Doe je dit niet, dan komt niet alleen je kleding, maar ook overige was met een muffe geur uit de machine. Een programma draaien met enkel kristalsoda of azijn helpt al om je wasmachine te reinigen. Alle bovenstaande stappen toegepast? Dan kan het niet anders dan dat de vieze zweetgeur uit je kleding verwijderd is. Voeg nog een beetje extra wasparfum toe en je bent verzekerd van een frisse en prettige geur. Daar maak je niet alleen jezelf, maar ook je directe omgeving blij mee.

1. Waarom zweetgeur uit kleding verwijderen zonder te wassen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je zweetgeur uit kleding wilt verwijderen zonder te wassen. Misschien heb je geen tijd om je kleding te wassen, of ben je op reis en heb je geen toegang tot een wasmachine. Daarnaast kan het te vaak wassen van je kleding ook leiden tot slijtage en vervaging van de kleuren. Het verwijderen van zweetgeur zonder te wassen kan dus een handige oplossing zijn in deze situaties.

2. Hoe verwijder je zweetgeur uit kleding zonder te wassen?

Er zijn verschillende manieren om zweetgeur uit kleding te verwijderen zonder te wassen. Hieronder bespreken we een aantal opties:

2.1 Gebruik van azijn

Azijn is een effectieve manier om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Meng een deel azijn met twee delen water en spuit dit op de plekken waar de geur zit. Laat het vervolgens een paar minuten intrekken en wrijf het voorzichtig in. Laat de kleding daarna goed luchten.

2.2 Gebruik van alcohol

Alcohol is ook een effectieve manier om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Meng een deel alcohol met twee delen water en spuit dit op de plekken waar de geur zit. Laat het vervolgens een paar minuten intrekken en wrijf het voorzichtig in. Laat de kleding daarna goed luchten.

2.3 Gebruik van talkpoeder

Talkpoeder kan ook helpen om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Strooi een kleine hoeveelheid talkpoeder op de plekken waar de geur zit en wrijf het voorzichtig in. Laat de kleding daarna goed luchten.

2.4 Gebruik van geurverwijderaar

Er zijn verschillende geurverwijderaars op de markt die speciaal ontworpen zijn om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Spray de geurverwijderaar op de plekken waar de geur zit en laat het vervolgens goed drogen.

3. Conclusie

Zweetgeur uit kleding verwijderen zonder te wassen is mogelijk met behulp van azijn, alcohol, talkpoeder of geurverwijderaar. Het is belangrijk om de kleding daarna goed te laten luchten voordat je het weer gaat dragen. Het is wel aanbevolen om je kleding regelmatig te wassen om de ophoping van bacteriën te voorkomen. Zweetgeur uit kleding halen kan soms een lastige klus zijn. Gelukkig zijn er verschillende methodes om deze onaangename geur te verwijderen. Een simpele en effectieve manier is om de kledingstukken in een oplossing van water en azijn te weken. Laat de kleding ongeveer een uur weken en was ze daarna op de gebruikelijke manier in de wasmachine. De azijn zal de bacteriën doden die de zweetgeur veroorzaken en de geur neutraliseren. Een andere methode is om baking soda (zuiveringszout) te gebruiken. Strooi een flinke hoeveelheid baking soda over de oksels van het kledingstuk en laat het een paar uur intrekken. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine op een normale temperatuur. Baking soda neutraliseert de zweetgeur en kan ook helpen om eventuele gele vlekken in het kledingstuk te verminderen. Daarnaast zijn er ook speciale wasmiddelen op de markt die specifiek zijn ontworpen om zweetgeur te verwijderen. Deze wasmiddelen bevatten vaak enzymen die de bacteriën die de geur veroorzaken, afbreken. Tot slot is het belangrijk om te voorkomen dat zweetgeur ontstaat. Draag bijvoorbeeld ademende kleding en was je kleding na elke keer dat je het hebt gedragen. Laat je kleding daarnaast goed drogen voordat je het opbergt. Zo voorkom je dat bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen en zweetgeur veroorzaken. Met deze tips kun je zweetgeur effectief uit je kleding verwijderen en voorkomen

Zweetgeur uit kleding halen

Het kan soms een lastige klus zijn om zweetgeur uit kleding te verwijderen. Gelukkig zijn er verschillende methoden die kunnen helpen. Een simpele en effectieve manier is om de kledingstukken te laten weken in een oplossing van water en azijn. Laat de kleding ongeveer een uur weken en was ze daarna op de gebruikelijke manier in de wasmachine. De azijn zal de bacteriën doden die de zweetgeur veroorzaken en de geur neutraliseren. Een andere methode is om baking soda (zuiveringszout) te gebruiken. Strooi een flinke hoeveelheid baking soda over de oksels van het kledingstuk en laat het een paar uur intrekken. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine op een normale temperatuur. Baking soda neutraliseert de zweetgeur en kan ook helpen om eventuele gele vlekken in het kledingstuk te verminderen. Daarnaast zijn er ook speciale wasmiddelen op de markt die specifiek zijn ontworpen om zweetgeur te verwijderen, zoals het wasparfum proefpakket van Wasgeurtje.nl. Deze wasmiddelen bevatten vaak enzymen die de bacteriën die de geur veroorzaken, afbreken. Het wasparfum proefpakket kan ook helpen om je wasgoed een heerlijke geur te geven. Tot slot is het belangrijk om te voorkomen dat zweetgeur ontstaat. Draag bijvoorbeeld ademende kleding en was je kleding na elke keer dat je het hebt gedragen. Laat je kleding daarnaast goed drogen voordat je het opbergt. Zo voorkom je dat bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen en zweetgeur veroorzaken. Met deze tips kun je zweetgeur effectief uit je kleding verwijderen en voorkomen. Wil je het wasparfum proefpakket van Wasgeurtje.nl uitproberen? Kijk dan op https://wasgeurtje.nl/wasparfum/proefpakket/.

Welk wasmiddel ruikt het langst lekker?

We willen allemaal dan onze kleding lekker fris ruikt, maar welk wasmiddel zorgt daar nou…

Read More

Was ruikt niet fris na het wassen en drogen – 5 tips

Heb je wel eens last van wasgoed dat niet fris ruikt na het wassen en…

Read More

Hoe krijg ik muffe geur uit mijn kleding?

Een muffe geur in je kleding, daar wil je snel van af zien te komen.…

Read More

Onze klantreviews

Uitstekend

trustpilot icoon wasgeurtje header

 

rating varified Get verified

Dailila

Ben er altijd heel blij mee

Ben er altijd heel blij mee, zodra de flesjes op zijn bestel ik gelijk een nieuw voorraadje, kan niet meer zonder

rating varified Get verified

Hester Scherpenzeel

Snel geleverd

Snel geleverd. Zat netjes verpakt. Past in de brievenbus dus je hoeft er niet thuis voor te blijven.

rating varified Get verified

Dirk

Snelle levering

Wij hebben een proefpakket besteld bij Wasgeurtje.nl. Dit pakketje werd binnen enkele dagen geleverd. Vijf verschillende geuren die je toevoegt aan het wasprogramma.

rating varified Get verified

Tamara

de romph

Heerlijk ruikende was, je ruikt het door het hele huis , hopelijk komen er snel nieuwe geuren in grotere verpakking, want een proef setje is zo op. Wil geen anderen wasparfum meer

rating varified Get verified

Mukto

Mukto inc

De was ruikt heerlijk fris en door het proefpakket kun je je favoriete geur uitkiezen. Het proefpakket is goed voor ongeveer 12 wasbeurten. Best een aanrader!